motivation

Hej alla glada! Solen skiner och man känner verkligen att våren snart är här. Då kan man äntligen snöra på sig löparskorna för en springtur ute i det fina vädret! Men för min del blir det nog inomhusträning ett tag till, iallafall tills det blir en aningens varmare ute. Men löpband är väl kanske inte det roligaste...

Förra veckan när jag skulle springa milen , kändes allt hopplöst. Jag vet inte varför men det kändes trist, jobbigt och jag hade ingen som helst motivation. Alla har sina toppar och dalar, och alla dagar känner man sig inte på topp. Efter 1,5 km kände jag att jag ville sluta, trots detta så lyckades jag ta mig igenom 10 km.

Här kommer mina bästa tips på hur man orkar springa en dag fast inte motivationen är på topp
-
Ladda upp med bra musik som du blir glad av. Det gör faktiskt så att man orkar mycket bättre.

- Sätt upp delmål då känns det inte lika långt om du ska springa en mil. Jag brukar tänka att jag ska klara 500 m i taget. T.ex. om jag har sprungit 2,5 tänker jag "kom igen bara till 3" och sen håller jag på så , och tillsut närmar man sig 10 km" Sätt upp delmål som passar för dig du kanske vill köra på 1km eller 3 km i taget.

- Pusha dig själv och tänk positiva tankar. " jag fixar det här, jag har klarat värre saker förut"  " nu har jag ändå börjat springa då  ska jag klara det" 

- Allt handlar om viljan. Man kan nästan pusha sig hur mycket som helst, och man orkar mer än vad man tror, det viktiga är bara att du inte ger upp och tror på dig själv.

- belöna dig efteråt. " jag är verkligen grym" ta en lång dusch , släng dig ner i soffan med ett kvällsmål och njut av den underbara känslan som man får efter man har tränat.

- om det nu är så att du inte orkade det som du hade tänkt, sätt då upp ett mål tills nästa gång du ska träna, t.ex. idag klarade jag 6 km nästa gång ska jag springa 7 km. Detta gör att man blir motiverad och ser en utveckling. 

- och kom ihåg, om man vill utvecklas och få bättre kondtion så ska det inte vara bekvämt att träna. Det är lätt gjort att man kommer till en viss gräns och att man sedan inte utvecklas speciellt mycket. Detta beror oftast på att man lagt träningen på en behaglig nivå och inte pressar sig själv och sin kropp. 

Lycka till! / Erika 



 


Freitag meinen Herren und Damen

Idag blev det ett intervallpass och därefter gymning av ben och mage. När jag kör intervall kör jag först uppvärmning på 1 km, därefter kör jag 1 min på max tempo och en halv min på medeltempel. Galet jobbigt!! Känner mig rätt slut i kroppen. Imorgon blir det till att återigen  att springa runt efter barn och hoppa i hoppborgen på Nickis. Blir min lördags träning det.
Funderar på att införskaffa mig sådana där EASYTONE och ha på jobbet. Jobbar ca 8- 10 timmar på en dag, vilken workout det skulle bli om jag hade dem häftiga skorna! Ska nog ta och kolla upp det där..
Tänkte ta och tipsa om en super smoothie som är bra nu i förkylningstider. Gjorde den till min pojk i morse då han är lite krasslig. Om han ger den tummen upp så är den god. Mycket bättre än alla c-brus tabletter och sånt strunt.
1 banan
1 kiwi
lite hallon
Apelsinjuice
MIXA
Om ni vill ha en bra smoothie innan träning kan ni ta samma frukter + keso.
Ha en trevlig helg allesammans !

Adellsson

Runn Adell Ruuunn

God Dag alla glada !! Idag är vi på Fyrisskolan lediga.. imorgon också, HIGH FIVE! Känns skönt att kunna vila lite och inte gå runt i skolan som en trött zombie. Igår var jag en riktigt hurtbulle måste jag säga. Efter skolan körde jag ett gympassa och på kvällen gick jag ut och sprang med mor min en mil. Är lite överraskad att jag som är en latgris orkade träna två gånger på en dag. När vi sprang ute igår regnade det, och jag älskar att springa i regn! Hoppas att det spöregnar den dagen vi ska springa loppet, blir mycket roligare att springa då på nått konstigt vis.
Snart ska jag iväg och köra en fem kilometers löpning. Usch, tycker inte om löpband men det blåser nått så förbaskat ute. (Tycker inte alls om när det blåser).
Hoppas ni alla miljoner läsare där ute får en fin dag och hinner klämma in nått träningspass. Kan jag kan absolut DU!
Borde tagit en före bild också så jag kunde ha jämfört, men en liten förbättring har det väl blivit?

Mamma-gympa ftw!

Tjollahopp Tjolahej Allihopa!!

Idag hade jag tänkt att springa en runda ute, men som sagt börjar våren att komma så snö/regn förstörde den här träningsplanen för kvällen. Istället fick jag idén att gå på så kallad "mamma-gympa" men min mamma! Det fungerade som ett aerobicpass och om sanningen ska fram, så var det väldigt jobbigt!!! Jag, och förmodligen många andra, har fördomar om det här passet. Jag trodde att det skulle va jättetöntig musik med bara stojiga tanter som tjoar runt, men jag hade fel. Det var trimmade tanter som gav allt i varje övning. Kul att se!
Dessutom var det ett flera minuters långt stretchpass efteråt och det uppskattas!
För det är inte så vanligt på Actic...

Så jag rekomenderar er att hänga med mamma nästa gång på mamma-gympan!
Tack för mig, pussohej!

Ps. Om ni bor i sävja, gå på deras intervallpass på lördag för att få igång konditionen på riktigt!



Frisk luft vs Svett luft

Igår tog jag och Hanna vår första löprunda ute, fina 7 km blev det (vi saknade vår kompanjon Erika men hon är en stadsbo och vi är bönder). Det kändes mycket lättare att apringa ute än på löpband och det var så härligt att få springa ute i friska luften istället för att andas in andras svett. Tror jag ska ta mig en löprunda ute idag igen jag blir så mycket piggare och gladare av det. Behövs lite glädje då skolböckerna suger ut livsglädjen ur en, lite som dementorerna i Harry Potter. Det är faktiskt roligare att springa ute tillsammans, känns det inte lika ensamt och då Hanna har lite mer spurt i benen än mig så hjälper hon mig att få upp tempot. Så ta med din vän och gå ut och spring eller ta en prommenad.
Ha en underbar dag
Elin

Åter till träning efter sportlovet.

Hej alla träningsnarkomaner och förlåt för vår dåliga uppdatering...

Vi har som sagt haft lov och vi har självklart inte tränat dessa två obloggande veckor! Elin har legat sjuk, Erika har varit i Kap Verde och njutit av solen medan jag frisk som en lärka i Uppsala inte har tränat mycket alls.

Men nu är jag på gång i varje fall! Trots en helg med för mycket vuxensaft och alldeles för lite sömn, sprang jag 1 mil denna måndag. Jag klarade det i ett stadigt gott tempo och gjorde det med vilja! Jag fortsätter faktiskt att peppa er till att ni ska lä'gga en handduk för skärmen som visar tiden och sträckan. Tiden går mycket snabbare och du springer 1 mil på nolltid(okej kanske lite längre än nolltid)

Någonting jag också måste tipNsa om är att inte ta stora/flera klunkar vatten när man springer länge och ska försöka hålla samma tempo. Ni undviker hållen!!! Så ta små klunkar vatten i munnen i fortsättningen...

Mitt träningsschema den här veckan:

Måndag: Springa 1 mil (check )
Tisdag: Springa 2 km x gymträning (ben, mage, rygg)
Onsdag: Springa 4-5 km (lugnt tempo)
Torsdag:Springa 1-2 kilometer x gymträning (ben, mage, rygg, armar, axlar, bröst)
Fredag:Springa 1 km x Intervallträning (→ växla 5 gånger mellan 60 sek maxtempo o sedan medeltempo 30 sek)

Lets go!!! /Hanna


RSS 2.0