JAJAMEN!

Nu är vi anmälda till Kungsholmen runt ! Jajamensan! Den 7 maj smäller det för oss!
Banan vi ska springa - 2 varv!

Stepintervall utvärdering

Stepintervall var...SVETTIGT, JOBBIGT, OCH SUPER KUL! Om du vill träna upp massa muskler men samtidigt känner att du vill träna din kondition så att kroppen blir slim så är detta pass perfekt för dig! Bra musik, härlig instruktör och grupp att träna med och i salen finns alltid en "jävla anamma" (som man säger i branshen)! Dock måste jag säga, att om man inte känner sig i form så rekomenderar jag inte det här passet till en början eftersom det handlar om uthållighet och styrka i 55 lååååååånga minuter (vi vill ju inte skada oss i onödan)! Prova i så fall Step Basic :) 

Så håll i hatten alla som vill prova på detta!
Prova detta på Actic, centralbadet, torsdagar (17.30-18.25)

Trevlig helg, önskar Hanna!


Stepintervall!

Jag ber om ursäkt för min dåliga uppdatering! Den här veckan har jag hunnit med:

Måndag:
Spinning - 55 minuter
Tisdag: Afro       - 55 minuter
Onsdag (idag):Gotta mig själv med fika tillsammans med Therese

Imorgon ska jag prova på någonting nytt! Jag ska nämligen för första gången testa att på gå ett stepintervall pass... Hur ska detta gå?

Definition av Stepintervall: (enligt @fokusfriskvård)

Här varvas konditionsträning med effektiv styrketräning. I konditionsdelen finner du enkla steg upp och ner på stepbrädan. I styrkedelen använder du den egna kroppen och vikter.En klass för dig som gillar enkel lite tuffare kondition och styrketräning. Avslutas med nedvarvning och stretch.

Det låter ju hur bra och jobbigt som helst!!!

På fredag ska jag som vanligt gå på power + cor pass (30x30)!!! Pumpa nu gubbar!!!



Spänniskram från Hanna!

så var det måndag igen

Veckorna rullar på som aldrig förr, och träningen planeras in i vardagen. Flyttade även för några dagar sedan vilket resultar i att jag ny för tiden endast bor 3 min från gymet med cykel. Inte helt fel! Elin lovade en utvärdering av afro-dansen som vi var på förra tisdagen , men det kommer väl skulle jag gissa.

Däremot blev det ett core pass och  löpning för mig idag, riktigt skönt! Förra tisdagen bytta jag som sagt ut den gamla hederliga step-passet mot afro, kul var det men imorgon måste jag återgå till rutinerna . Step på tisdag är liksom inbankat i huvudet och alldeles för roligt för att bytas ut. För man får inte glömma att det måste vara roligt att träna , det är det viktigaste annars kommer man aldrig finna motivationen till att ta sig till gymet.

Tänkte bjuda på en bild från power och core i fredags, träffade Mark utanför gymet och drog med honom på passen. (självklart befann sig även mina träningspolare Hanna och Elin på där) så man kan säga att hela skaran var samlad. /Erika


Mark redo för power

God Afton

God Afton mina damer och herrar ! Låt mig presentera veckans träning (för min del) *trumvirvel*
Måndag - vila upp min kropp från den smärta som träningsvärken har orsakat mig
Tisdag - Afropass
Onsdag - Löprunda
Torsdag - Löprunda nr 2
Fredag - Power + Core
Lördag + Söndag - springa runt efter jobbiga barn på Nickis
Vi ses på gymmet !
Elin

måndag

Ny veckan och nya tag! Efter skolan begav jag mig till Nautilus (eller actic som det så fint heter nu för tiden). Där blev det lite löpträning samt ett core pass. Som så fint Elin beskrev det i sitt förra inlägg så är det en riktig magsvidare, men det är bara att härda ut de 30 minuterna! Efteråt är det skönt vill jag lova!

Imorgon blir det träning igen dock har jag inte riktigt bestämt mig för om jag ska på ett afro-pass och skaka rumpan eller om det blir ett hederligt Step-pass. Det återstår att se. Hoppas ni haft en bra start på veckan! /Erika


Power och Core

Jag och Hanna var väldigt duktiga idag. Efter skolan skuttade vi glatt till Nautilus för ett pass power och direkt efter ett pass core. Power är träning med skivstång och core är träning för magen samt rygg. Mina armar är helt slut och magen svider till lite halvt när jag ska resa mig upp ur soffan. Jag tycker att det är svårt att pressa mig till max när jag gymmar själv, men på pass så är man nästan tvungen att hålla ut och pressa sig, går inte att lägga av när alla andra kör. Träna på en fredag är en toppen start på helgen! Jag tror jag är som gladast när jag har tränat. Ikväll ska också själen få må bra med liiite godis och mysiga tjejer!  Imorgon är det inplanerat en löptur för mig.
Trevlig helg
Elin
Starke Hanna

Nu ska jag springa en tur ute i kvällens mörker... läskigt men nyttigt!




Puss Hanna

Dagens projektmöte!

Idag hade vi projektmöte med vår "ex idrottslärare" och handledare Gun Andrén! Alla fick visa sina loggar och vi kom tillsammans fram till vilket lopp vi ska springa i vår (avslöjar inget!!). På förra mötet bestämde vi att under hela det här året ska vi träna totalt 4 ggr i veckan (2 styrkepass + 2 konditionspass). Att träna så många gånger i veckan tar en hel del av ens fritid och även den tid då man borde plugga. Många ungdomar i vår ålder struntar i att träna
eftersom tiden inte räcker till för att de istället ägnar tid på plugget.

Sanningen är, att om man inte mixtrar ihop träning och plugg i veckan så blir studerandet mindre effektivt, och då är det bara waste of time att slita med plugget. Så i fortsättningen är det bra att man styr upp en veckoplan "...ja just det, jag ska träna 60 minuter under torsdagen, okej... då har jag alltså 2 timmar att plugga totalt....". Under dessa 2 timmar kommer man bli motiverad att studera, eftersom man arbetar under tidspress och på så sätt blir pluggandet mer effektivt!

Kramar från Hanna






fin höstdag

När jag kom hem från skolan idag kände jag mig död som vanligt ( att sluta halv 5 är inte min favorit). Men istället för att lägga mig och sova som jag för övrigt är väldigt duktig på så tog jag istället på mig joggingskorna och stack ut och sprang. Direkt när jag kom ut kände jag hur energin bara kom flygandes. Riktigt fin höstdag måste jag säga, älskar att springa när det är sol men ändå lite kyla i luften. 5 km senare kände jag mig piggare än aldrig förr och jag var redo att ta tag i plugget. Tro mig en springtur efter skolan gör susen. Imorgon blir det Step, hoppas på att få med mig både Hanna och Elin!  / Erika


köööör baa

Senaste veckan har bestått av halsont och tidsbrist. Ingen fin kombination om du frågar mig! Därför är jag extra taggad inför kommande vecka. Har på känn att det kommer bli en bra sådan. Hejdå söndag och hej vecka 40! /Erika


 

RSS 2.0