Ge din kropp en tjänst - unna dig en froosh i vardagen!

Froosh är en kall smoothie som är supernyttig då det är en lokalt producerad dricka och består av 100 % färskpressad frukt/bär utan tillsatt socker. Froosh är en smakrik, annorlunda och framförallt supergod smoothie där olika bär och frukter blandas till en gemensam drink.

Blåbär-hallon, jordgubb-banan, apelsin-mango eller froosh-smoothie med inslag av cocos, Hur fräckt låter inte det!? Drick den till mellanmål eller varför inte innan eller efter du tränar?! Kostar oftast under 20 kronor, supervärt enligt mig!

Denna smoothie rekomenderas till de personer som vill dricka något gott men som samtidigt är nyttigt för din hälsa och kroppsform!

Ni kan köpa i vanliga mataffärer, men om ni vill få en god stund tillsammans med er smoothie kan ni besöka Broströms kafé där jag är anställd ;)

Godnattpuss från Hanna




mmmmm.... Froosh... lite mer mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm i livet


In love

Tror rockringen är min nya kärlek!. Älskar den! Alla borde ha en rockring hemma. Ger den betyget fem av fem helt enkelt. Toppen är också att den kan tas isär och sättas ihop väldigt lätt.
Jag börjar producera mindre och mindre snor och är nog snart frisk som en nötkärna! Tror att mitt fel har varit att jag inte har tagit det lugnt tillräckligt länge innan jag börjar träna och ha mig, och därför blivit sjuk på en gång. Men nu har jag vilat ordentligt och på fredag ska jag gå till gymmet och pumpa lite! Eftersom jag inte tränat på länge vill jag köra igenom hela kroppen. Nästa vecka tror jag att jag ska göra en Hanna och skriva en veckoplanering för min träning. Då blir det nog lättare att faktiskt ta sig tid och träna. Du är smart du Hanna!
Kram Elin





Träning vecka 38.


Mån
:Löpning + armar,bröst,mage,rygg
Tis: Basic step
Ons:Spinning 45 min
Tor: vila
Fre
: Cor+power
Lör: 60 minuters löpning
Sön:vila (powerwalk 60 min)


Fullt ös medvetslös önskar Hanna



Min dolda talang

Jag har en dold talang... Jag är grym på att rocka rockring!
I tidningar m.m. börjar det allt mer att skrivas om rockring som en träningsform. Jag vill väldigt gärna ha en rockring. Inte en sån där som man kan köpa i en leksaksbutik utan en riktigt fin en som sägs ge en effektiv träning för rygg, mage, sätesmuskler, höfter och ben. Låter ju kanon! Är på extra pris nu Stadium så jag tror jag införskaffar mig en redan imorgon !
Kram Elin



rosa skönhet

Idag hämtade jag min kära cykel som jag så länge tjatat om. Men jisses vad kul det helt plötsligt blev att cykla. Så nu ska jag cykla överallt , vart jag än ska (eller okej kanske inte vart som helst) men ni förstår!


Min nya kärlek

Efter jag hämtat min cykel så blev det direkt en invigningsrunda till gymet. Känner att det kommer bli ett par sånna framöver. Sprang iallafall 5 km och gymade lite. En lagom lördags träning. jag har iallafall under en tid tänkt på det här med pulsklockor. Jag är riktigt sugen på att skaffa mig en sånn, hur bra är inte det för att löpträningen ska bli maximal? Så nu ska jag göra en liten research på det. Så delar jag med mig av min nyfunna kunskap i ett senare inlägg. På återseende! / Erika

Fredagsmys!

Äntligen Fredag och helg! Om man inte festar till det med att gå ut brukar det bli mys framför TV:en. Godis och chips i all ära, men efter man ätit det brukar man inte må så bra och det känns ju inte så där super nyttigt heller. Därför tänkte jag vara så snäll att dela med mig av en jätte god Chokladmousse som faktiskt är nyttig, eller i alla fall är en GI chokladmousse. Snabb, enkel, super god och man känner sig inte sådär svullen om magen som man känner utav godis och chips.
Du behöver:
200 g MÖRK choklad
3 dl vispgrädde
kaffepulver
Gör så här:
Vispa grädden ganska lös
Smält chokladen och blanda i den i grädden
Lägg därefter i lite mindre än en matsked kaffepulver
Vispa ihop lägg i små skålar - klart !
Är super gott att äta tillsammans med hallon!
Trevlig Helg/ Elin!

Håller rumpskorna i reklamen vad de lovar?

Fastare rumpa, plattare mage och vältrimmade lår. Det är vad företagen bakom de nya, rundsulade, funktionella skorna utlovar. MåBra:s redaktion har testat gungskorna – och det blev ett otroligt positivt resultat!


Reebok Easytone är skorna som får dig i form. Nu kan du nämligen fika och äta mer bullar samtidigt som du blir mer fit. Hemligheten är Reebok Easytone, skorna som ger inte bara ger dig snyggaste rumpan utan dessutom ger:28 % mer muskelaktivitet på rumpan och11 % mer muskelaktivitet på magen, låren och vaderna medan du går.

Skorna gör jobbet under promenaden helt enkelt! Easytone är ultimata skorna för alla promenader. Ta på dem när du går ut med hunden eller när du går till jobbet - när som helst!

 

Betyg: 4

Funktion: Två inbyggda bollar under sulorna, en under hälen och en under främre delen av skon.

Testare: Anna Nyblin.

Pris: Cirka 1 200 kr.

Finns i: De flesta stora sportbutiker.

Gungfaktor: Medel

 

 



Omdöme: Riktigt bekväma skor, lätta att gå i. Man får en ganska behaglig, lite rullande gång. Stegen blir längre och jag upplever att man lyfter hälen något senare än i vanliga skor. Det blir lite samma effekt som när man går stavgång. Det känns att skorna tar på benmusklerna och i nederdelen av skinkorna. Hållningen blir också bättre, man sträcker mer på sig när man går. Stort plus att det går att springa i dem, de är inte vingliga.


Reebok Easytone är inte bara populära i Sverige utan även i glamorösa Hollywood!
Här är en bild på Kim Kardashian - amerikansk modell, tv-personlighet och skådespelare.



Enligt mig är Reebok Easytone trendiga, ursnygga och uppenabrligen verkar de fungera! Skorna kommer i varje fall stå högt upp på min önskelista i jul, på din också?


KRAM HANNA!

Pilates

Jag tror att jag har Sveriges sämsta immunförsvar och är den i världen som producerar mest snor förtillfället. Förra veckan gymmade jag på torsdag och på fredagen gymmade jag samt tog mig en simtur efter(super skönt -tips!)Trodde jag va på G ! Men icke sa nicke! Medans mina kompanjoner tränar på hårt får jag ägna mig åt lite lugnare aktiviteter.
Idag har jag tränat pilates. Underskatta aldrig denna träning! Den är jobbig, svettig och det svider på bra framför allt i magen. En annan fördel med pilates är att du enkelt kan träna det hemma, du behöver bara en pilatesboll. Jag har även en instruktionsskiva där man gör ett 40 minuters pilates pass. Rekommenderas starkt av mig!
/Elin
Ligga så och pendla benen fram och tillbaka är en riktigt magsvidare!

Powerwalk med Snoop Dog - människans bästa vän

Vad kan vara skönare än att springa ett långt varv i skogen med mp3-musik i högsta hugg i det soliga höstvädret!

Tråkigt nog har jag blivit höstförkyld, liknande mina andra kompanjoner...! Därför valde jag att ta en 2 timmars lång powerwalk promenad med min gamla, stinkande men underbara och älskade hund Selma.

Att ha en hund ger upphov till att man måste gå ut på promenader dagligen, så utnyttja denna stund, alla träningssugna hundägare, till att träna er själva på samma gång! Ännu bättre blir det med bra musik i öronen för att få till den rätta och snabba takten i gången. Ett extra pluss i kanten blir det såklart när solen skiner som denna dag, så att man får färg i ansiktet och även kan utnyttja solglasögonen!

♥♥

Min hund är lite större så min får gå på marken...

snabblagat

Idag var det Gym och en timmes step som gällde! Jag och Hanna kämpade på bra, och man känner sig verkligen skönt trött efteråt. Tror nästan att alla kan hålla med mig om att känslan efter att man tränat är oslagbar!
Iallafall så slängde jag ihop lite mat när jag kom hem , det fick bli nått snabbt men samtidgt nyttigt. /Erika


Rökt lax, spenat , avocadosallad och ägg.  Klart på nolltid!

Bra att hålla koll på pulsen!


Här i veckan besökte en av Uppsala Nya Tidnings reporter gymmet Actic (centralbadet) för att testa sin maxpuls!

Om du vill träna maximalt är det bra att ha koll på vilo- och maxpulsen. Det gör att du enkelt kan beräkna din arbetspuls, den puls du ska ligga på för att göra träningen mest effektiv.

Få rådgivning om detta på flickornafitness.blogg.se och upplev hur det gick det till!
Testa gärna detta själv på ditt gym senare så att just du får en suverän kondition på ett riktigt effektivt sätt!!


Utförande:
på löpband


Steg 1:

Tio minuters uppvärmning, gång på löpband i lugnt tempo.

Öka farten till 9 km/tim, och sedan till  farten med 0,5 km/tim varannan minut fram till 10,5 km/tim, och pulsmålet 120.

Fortfarande känns tillvaron behaglig och det går att småprata.

 

Steg 2:

”Aktiv vila”, innebär gång på bandet i 30 sekunder.
– Passa på att dra djupa andetag nu, råder Oskar Berg (instruktör på Actic).

 

Steg 3.

Löp i samma fart som i Steg 1 tills jag kommer upp i 120 i puls.

Efter två och en halv minuter öka farten, så att jag under den sista halvminuten når pulsmålet 140.

 

Steg 4:

Aktiv vila tills pulsen är nere i 120.
– Intressant, det gick riktigt snabbt, kommenterar Oskar Berg, men länge får jag inte glädjas över detta ”konditionskvitto”, för sedan övergår han obarmhärtigt till Steg 5. Och nu börjar det kännas lite småtufft.

 

Steg 5

Löpbandet sätts på lite högre fart än vid puls 140.

Jag ska springa i tre minuter, och målet är att komma upp i 155-160 under den sista halvminuten.

(Något småprat är inte längre aktuellt.)

 

Steg 6:

Den här gången tillåts pulsen bara sjunka till 130, innan det är dags för...

 

Steg 7:

Varar i fyra obarmhärtiga minuter.

Den här gången är farten inledningvis ännu lite högre än vid 155–160-pulsen. Och värre ska det bli.
Öka farten lite i taget, och de sista 30–40 sekunderna ska du springa så fort som du bara orkar.

Löpningen har nu blivit smärtsamt hård, och det är omöjligt att inte stöna högt. Farten är vid det här laget uppe i 14 km/tim, och när jag till slut ger mig, fullkomligt slut och bokstavligt talat utpumpad har jag en puls på 183.
Efteråt förklarar Oskar Berg att jag nu har ”snuddat” min maxpuls som kan vara högre.
– Ofta är det så att man bör göra ett maxpulstest flera gånger, eftersom det kan krävas ett par-tre testtillfällen innan man lär sig att ta ut sig helt och hållet.


http://www.unt.se/nyheter/bra-halla-koll-pa-pulsen-1036399-Default.aspx

// Good luck med detta önskar Hanna!

musik

Nyss hemkommen från ett gympass. Ingen konditionsträning förren min förkylning är hundra procent bra. Men hoppas på att kunna köra ett step-pass imorrn samt lägga in ett löpar-pass i veckan. Så håller tummarna för det.

Sålänge tänkte jag bjuda på lite träningsmusik som finns i min iPod. Saken är det att när det kommer till träning så är min favorit i stil med dessa låtar. Taggande och bra , iallafall enligt mig. Kan börja med att lägga in lite bra träningsmusik då och då, dock tror jag inte att det kommer falla alla i smaken , men några kanske ... Det är helt sjukt vad mycket musik faktiskt kan göra när man tränar, man orkar så mycket mer! /Erika









balans

Imorgon är det måndag , vilket beryder nya tag! förkylningen är helt klart på bättringsvägen och imorgon ska jag inta gymet! Längtar som en galning efter att träna lite.

 Sitter för tillfället och kollar lite på bigest looser, det är ju så sorgligt att man inte vet vart man ska ta vägen. Att människor kan låta det gå så långt innan man tar tag i det är det värsta. Att dom äter onyttigt mat utan näring och inte rör sig ur fläcken är ju ingen höjdare. Egentligen är det ju en lätt ekvaktion kalorier in och kalorier ut. Äta lagom , en varierad kost med långsamma kolhydrater, fiber , grönsaker och frukt och så vidare  och försöka träna ett par gånger i veckan. Då mår man bra , klart att man kan äta godis och sånt ibland , nångång på helgen ,själen måste ju också må bra. Men sålänge man gör allt i lagom mängd och tränar tror jag man når en bra balans i livet! Det är inte så komplicerat!/Erika



Balans i livet


Funderar på att köpa Abtronic X2!

Inte för att detta kommer att påverka min konditions förmåga... Men idag (söndag) åt jag en typisk "Frukost-på-sängen" vid tv:n och kollade timme efter timme på: "Hej, jag är amerikan, jag och min kropp är perfekt, och allt är så bra" - pogrammet! Jag pratar såklart om Tvins - tv shop!

Men någonting fick min extra uppmärksamhet, jo Abtronic X2! Du kan använda denna medan du arbetar vid datorn, pluggar, sminkar dig, läser en bok... Är det inte wunderbar!?


Träning av två

separata muskelgrupper samtidigt!


  • Universitetsstudie visar att Elektrisk Muskel Stimulans-teknologi som används i Abtronic X2 nästan är 7 gånger mera effektiv än träning.
  • Abtronic X2 formar också andra delar på din kropp: du kan forma din rumpa och göra den fastare, lyfta brösten med stärkt bröstmuskulatur samt forma din nacke, axlar och armar.


Gå in på: http://www.tvins.com/products/abtronicX2/abtronicX2.php för mer information!


ett stycke förkylning

Har dragit på mig en förkylning sådär över natten!?. Inte kul vill jag lova , jag som skulle spela tennis idag och dra igång med träningen på riktigt denna vecka. Men verkar som att det får vänta ett tag helt enkelt. Eller rättare sagt till nästa vecka, då ska banne mig löp-träningen vara igång. Men hörde iallafall ryktas om att Elin snart är tillfrisknad vilket betyder att förhoppningsvis kan vi alla träna tillsammans nästa vecka!

Vi ska iallafall inom en vecka eller 2 lägga upp ett träningsschema som vi ska följa. Självklart kommer vi dela med oss av det på bloggen för att ge er lite inspiration. För att kunna lägga upp ett så bra schema som möjligt tänkte vi iallafall boka tid med en gym-instruktör som är expert inom området och kan ge oss tips! Vi har även planer på att (när alla är friska) göra konditions-test och eventuellt styrketester för att se hur vi ligger till nu , och för att sedan se hur vi utvecklas, vilket kan vara intressant!

Ni får gärna komma med tips och kommentarer på vad ni vill läsa om, om det är något speciellt ni vill veta inom träningsområdet(så försöker vi självklart ta reda på det) , men även om ni har några frågor. Så kommentera på!

Nu ska jag ladde upp med lite grönt te, och satsa på att tillfriskna. / Erika



visste ni att jag har varit simhoppare i mitt tidigare liv..... ?

step-tisdag

Ingen av mina små gruppmedlemar kunde träna idag , detta resulterade i att jag skaffade mig en annan träningsdejt , nämligen Therese Östman. Det blir ju faktiskt mycket roligare om man är två. Vi bestämde oss iallafall för att köra ett Step-pass, vilken var ett bra men svettigt val.

En timme , en vattenflaska och sisådär hundra liter svett senare var det slut. Men jag älskar det! Hon som leder passet har sagt förut att en timmes step motsvarar att springa ungefär 8km . Så ja , då ska det väl vara lite jobbigt! En sak som är säker är iallafall att man får vältränade ben och en vältränad rumpa. Som om ni är sugna på det så step bra att köra,rekomenderas starkt! Nästa vecka ska jag dra med mig Elin och Hanna, ojaaaaa!

Toppade min tisdagskväll med lite sushi och idoltittande, rättså svårslaget. / Erika




Vill ha..

Jag är super mega taggad på att börja träna nu när jag börjar bli frisk igen!
Just nu är jag inne på ett nytt träningsspel från Wii som heter 10 minute solution. Förut körde jag mycket styrketräning och yoga med hjälp av Wii. För den som inte tror att detta fungerar kan jag lova att du svettas och träningsvärken, den kommer den med. Tror att 10 minute solution kan vara min grej, snabbt, effektivt och kul! Ska börja mitt försök att övertala mina föräldrar redan ikväll...
/Elin

klädyra

Inom en snar framtid ska jag ladda upp med nya träningskläder. Saken är den att man blir mycker mera taggad om man har snygga kläder när man tränar. Jag börjar tröttna på mina big time,lite variation skulle sitta fint!
Det finns ju faktiskt sjukt snygga träningskläder! Så det är bara att välja och vraka.

SOC SPORTS BRA CERISE S10SOC SPORTS BRA CERISE S10

H&M 299:-                                                          Soc 199:-
REEBOK W JACKET ROSE REDPEAK PERFORMANCE W MOKTA TOP BLUE

Reebok 599:-                                                                            Peak 499:-

/Erika


Frukost

Medan mina kompanjoner har startat upp med sin träning ligger jag hemma med snorpapper och hostmedicin. Jag kan alltså inte bidra med tränings tips här på bloggen utan får skriva lite mer om kost.
Det jag tänkte börja skriva om är en måltid som de flesta av oss glömmer bort, frukosten.
För mig har det alltid varit viktigt att äta en bra frukost, men det är många ungdomar som skippar den. Äter inte jag frukost påverkas jag och min kropp väldigt negativt. Jag blir trött, lite små tjurig och framför allt mer hungrig under dagen. Om jag äter en dålig frukost äter jag mer till lunch, mer till mellanmål och mer till middag. Jag känner mig även mer sötsugen.
Enligt dietister så är frukosten den viktigaste måltiden på dagen och enligt netdoktor.se ska frukosten ge oss 20-25% av vårt dagliga kaloriintag.
Förutom att frukosten ger dig bra energi får du även i dig viktiga mineraler och vitaminer som vår kropp behöver.
På vardagar brukar jag äta en skål med naturell yoghurt där jag har i gojibär och müsli, en macka med ost och en kopp te. På helger då man har mer tid på morgonen tycker jag om att göra en rejäl frukost.
Idag bakade jag scones gjorde smoothie och stekte ett ägg, till det drack jag en kopp kaffe. Mätt blir man!
Försök undvika vitt bröd, marmelad och juicer med mycket socker i, det kommer du inte stå dig länge på.
Frukost tips!
Ägg - stekt, kokt, scrambeld eggs
Smoothie - du kan ha i vilka bär du vill t.ex. blåbär som du mixar tillsammans med yoghurt och en banan.
Yoghurt - du kan ha i müsli, nötter, bär
Havregryns gröt - ha i äppelbitar, kanel och mjölk
Keso - med banan och kanel eller med bär
Omelett - till det kan du äta en skink och en ost bit
Min frukost idag: Blåbärssmoothie, En kopp kaffe med skummad mjölk, Berroca - ett vitamin tillskott, Stekt ägg och en scones
Ät Frukost som en Kung, Ät Lunch som en Prins och Ät Middag som en Fattig.
/Elin

power och core för hela slanten

Efter skolan drog jag och Hanna oss ner mot stan för att träna!  Inte illa med tanke på att det är en fredagsefter middag och de flesta nog tillbringar den  på ett fik eller något liknande. Men nej, inte här inte. Så vad stog på agendan idag då? Jo inget mindre än 30 min power och 30 min Core, en perfekt kombination.

Power-  är en skivstångsträning för kroppens stora musklelgrupper.Vikten anpassar man efter sin egen förmåga. Vilket beyder att allt eftersom kan man öka vikterna. Det är en tuff och bra träning för hela kroppen.

Core-  här tränas funktionell styrka för mage och rygg.Grundtanken med denna träning är att man ska bygga upp styrka, stabilitet och balans. Ryggen och magen är ju faktiskt involverad i många uppgifter i vardagen och core-träning är därför ett bra sätt att förebygga skador.Läste på en hemsida att i en amerikansk studie hade man visat goda resultat med core-träningen då man hade minskat  antal skador hos 433 brandmän. Det visade alltså en skademinskning på 43%.Det är alltså en bra träning att komplitera med.

Känns viktigt att inte bara träna konditionen  för att vi ska klara loppet utan även bygga upp musklerna. Därför är det nog bra att blanda löpträning och annat konditionsträning med lite styrka. Numera vet ni vart vi kommer spendera våra fredags eftermiddagar. Tjohooooo, men starka och snygga blir vi! Jarrå!!/Erika


Hanna blev lite snurrig efter all träning!

Efter vår lilla stretching så somnade hon, det är inte lätt att vara på topp


Hur håller man igång kroppen när man är sjuk?

Elin (vår kära gruppmedlem) är sjuk för tillfället och har varit det ända sedan vi kom hem från Magaluff (konstigt, undra varför? Ingen aning...). Elins knep att hålla kroppen i trim är att hon promenerar dagligen. Men vad är hennes egentliga hemlighet för att ge kroppen den nyttighet som den önskar när hon är sjuk? Jo GREEN SMOOTHIES! Gör som Los Angeles smala donnor; Drick denna  för att ge kroppen en mängd vitaminer och på samma gång ge kroppen en fin 'aora'.

Testa!! → 4 mogna päron, 1 bukett persilja och 5 dl vatten. (Mixa väl) WUNDERBAR!

Fördelar med gröna smoothies:

1. Gröna smoothies är väldigt näringsrika; runt 60% mogen ekologisk frukt mixad med runt 40% ekologiskt bladgrönt.

2. Gröna smoothies är väldigt lättsmälta. När de är välmixade så är de flesta cellerna i de gröna bladen och frukterna sönderslagna, vilket gör de värdefulla näringsämnena lättupptagliga för kroppen. Gröna smoothies börjar bokstavligen att absorberas redan i din mun.

3. Gröna smoothies är, i motsats till juice, komplett mat eftersom de innehåller fibrer. Att äta fibrer är viktigt för vårt utrensningssystem.

 

Ge kroppen en tjänst!


Du kan självklart mixtra ihop din egen smoothie!

Välj mellan alla goda och nyttiga gröna frukter och grönsaker som du hittar i kylskåpet!

 


60 tuffa minuter på nautilus för Hanna!

Hanna har haft sin allra första löpar träning idag sedan i april! Joggade och powerwalkade på löparband i totalt 60 minuter! Jag är på gång!!!

No more drinking/smoking/mc donalds! Vi på flickornafitness satsar stenhårt inför loppet vi ska springa i vår!



let´s goo!

Igår efter skolan var jag helt slut. Detta resulterade i en otaggad Erika som la sig i soffan för att sova. Vaknade  nångång på eftermiddagen av att mamma ringde. Hon undrade varför jag låg och sov när jag skulle iväg till tennisträningen. Ja det var väl en ganska bra fråga kanske...  Men senaste veckan har jag verkligen funderat på det här med tennisen, ska man fortsätta eller ska man bara spela på skoj( vilket inte alls blir av på samma sätt)! Efter mycket om och men så bestämde jag mig ändå för att fortsätta. En gång i veckan kan jag väl ändå offra.

Min lilla svacka där kan nog berott på att jag för det första inte rört ett tennisracket på hela sommaren , plus att jag känner en aningens press att jag ska hinna med allt. Men igår kände jag verkligen att jag tycker att det är sjukt kul så varför sluta med något man gillar och ändå hållt på med länge? Jag ser det som ett kompliment till den övriga träningen vi kommer hålla på med ,och att ta sig iväg till tennishallen ibland kan jag faktiskt ta mig tid till. Tro det eller ej så har jag allt lite träningsvärk idag. Det jag vill säga med det här inlägget är att man faktiskt ska ta sig tid att göra det man gillar. Ta sig tid att träna , för man får faktiskt igen det även fast det kanske inte alltid känns så!

/ Erika


RSS 2.0