set me free

Vid halv 9 ska jag möta upp Elin för ett gympass på actic. Ska bli riktigt skönt! Igår hade vi projektmöte med våran handledare Gun, hon tyckte att allt rullade på fint, tur det med tanke på att vi känner precis likadant. Men lite nervös början man allt bli inför Kungsholmen runt.



AJ!

Ja ajjjajj aaaj vad ont jag har i mina ben, det är lite svårt att gå faktiskt. Fast träningsvärk är en rätt skön känsla för då vet man att det har tagit, och det har tagit ordentligt på mig kan jag säga mina vänner.
Men vet ni vad! Milen är avklarad för denna vecka! Så skönt!!
Jag tänkte tipsa om lite musik som jag har lyssnat på under min träningsvecka. Själv tycker jag om musik som jag kan leva mig in i när jag springer och låta tankarna vandra iväg, det underlättar för mig och gör mig taggad!
Spellistan under min mil idag såg ut såhär;
Tove Styrke - Million Pieces
Katy Perry - Fire Work
Michael Posner - Cooler than me
Chris Brown - Yeah 3x
Britney Spears - Hold it against me
Daniel Adams-Ray - Himlen luktar plast
Robyn - Stars 4ever + Cry When you get older + Indestructible+ Hang with me
Oskar Linnros - 25
Cee Lo Green - Bright Lights Bigger City
Rihanna - Who´s that chick? + S&M
Swedish House Maffia - One (your Name)
Tinie Tempah - Miami 2 ibiza
Usher - More
Flo Rida - Turn Around + Club can´t handle me

Ganska klyschig träningslista - men jag gillart!
Jag brukar lyssna på olika låtar varje gång jag tränar, annars får man in vissa låtar som träningslåtar och då blir det bara jobbigt att lyssna på dem. Om ni har några bra låtar, tipsa gärna! Behöver lite inspiration!
Ha en mysig söndag och fortsatt trevlig vecka!
Puss Elin

en givande torsdag

Det har varit en mycket givande eftermiddag för flickornafitness. Vi har varit och träffat en dietist som svarade på en massa intressanta frågor som vi haft. Så som vad man ska äta innan och efter träning? Hur ska man äta innan ett långlopp? Är proteindrinkar bra om man tränar mycket? Vad är en bra frukost och så vidare. Självklart kommer vi dela med oss av våra kunskaper som vi fått.

Nu ska jag äta ett kvällsmål- något som entligt dietisten vi tjejer är allt för dåliga med. Fasta måltider och mellanmål är det som gäller. Var tredje timme ska man äta ungefär. Men som sagt mer om detta senare. // Erika


Nu påväg till Actic för att springa 1 MIL. Hur ska jag klara av det? Vilja och här kommer tips från vår instruktör: sätt en handduk över tid samt sträcka gör att man slipper påminnas om hur långt man har kvar...


Spännande planering inför framtiden!

Hej allihopa!

Vi på flickornafitness har haft otur ända sedan gymintruktionen på actic - alla i gruppen har varit sjuka vilket har gjort att vi inte har kunnat följa vårat aktiva 5dagars träningsschema. Så nu känner vi det är dags att ta tag i andra saker förutom att bara träna.

Både den här veckan och nästa vecka kommer det hända spännande saker:

Förutom att träna kommer vi...

Torsdag 2/2: Använda projekttiden till att skriva ner frågor som ska ställas till dietisten Jenny!

Tisdag 8/2: Använda projektiden till att jobba med vår slutprodukt där resultat ska presenteras. Detta ska lämnas in i slutet av april egentligen, men eftersom loppet som vi ska springa är 7 maj kommer vi få lämna in uppsatsen senare. Jag tror inte det är så många andra som har börjat jobba med sin projektuppsats, men vi känner att det är smartast att börja skriva så att det inte blir så stressigt i vår!

Torsdag 10/2: Klockan 14 denna torsdag ska flickornafitness intervjuva dietisten Jenny. En dietist är en källa till kunskap inom kost och näringslära! Samtidigt som en dietist kan ge råd om hur man ska äta för att minska i vikt, kommer vi att fokusera på hur vi ska äta för att göra vår träning så effektiv som möjligt och må så bra som möjligt både fysiskt och psykiskt! Detta har vi sett fram emot länge och det kommer bli väldigt intressant vad hon har att säga och vad hon kommer att svara på våra frågor! Våra hoppas att vi liknande vårat träningsschema kommer att lägga upp ett slags schema för hur vi ska äta för att nå vårat mål - att klara av en halvmarathon!

Vi kommer garanterat att publicera våra frågor och Jennys svar på bloggen!
/Hanna!



förhoppningsvis våran nyckel till framgång

Som sagt blev vårat nya träningschema en riktigt bra start och helt klart en tilltaggning.Tänkte därför dela med mig av detta som ska vara våran nyckel till att klara det långa loppet.


måndagar: Milen- här gäller det att springa i ett hyffsat tempo en mil. Bra att få in en längre distans en gång i veckan .

tisdagar: Gym ! Här har vi fått ett speciellt anpassat gym prgram som är bra komplettering till löpningen, och gör att vi bygger upp muskler som vi använder vid löpträningen. Det blir träningen av hela benen, men även mage och korsrygg som är viktiga muskler att inte glömma. Det är det som håller upp hela våran kropp.

onsdagar: 3-4 km i hyffsat tempo

torsdagar: Gym

fredag : intervaller här gäller det att tömma på alla krafter man har i kroppen. Detta ska veckan avlutas med, tro mig detta gör susen för konditionen.

lördag: vila

söndag : vila

Sen gäller det även att hela tiden pressa sig själv , så att man inte ligger på en nivå som känns behaglig för då kan man aldrig bli den där bra löparen. Istället kommer man komma upp till en viss nivå och stanna där. Detta vill vi ju inte , utan vi är ute efter att utvecklas.

Vi frågade även om spinning om vi kan använda det som ett komplement till löpträningen. Visst kunde vi det , eftersom det är sjukt bra för konditionen , men man får ju inte in löpsteget i den formen av träningen, man gör snarare löpsteget kortare. Därför är det viktigt att man inte glömmer bort löpträningen och inte t.ex. bara kör spinning.

Ungefär när halva tiden har gått så ska vi testa att springa ungefär så långt som loppet är  så vi faktiskt får en känsla om hur långt det är, och om det känns som att vi klarar det.

Vi har även en hel del andra intressanta saker på gång. Inom de närmsta veckorna ska vi även träffa en dietist som ska hjälpa oss med kosten. Alltså vad man ska äta innan och efter träning. Kanske framför allt vad vi ska tänka på veckorna innan loppet.

Kommer säkert komma på en massa saker som ja glömt , det kommer säkert fler inlägg sen där de andra kan fylla i lite. Nu är det dags för mig att ta en vända till gymet! / Erika


RSS 2.0