möte med instruktör

Idag befann vi oss alla 3 på actic för ett möte med en instruktör! Det var en riktigt givande timme, han hjälpte oss med ett gym-program som är speciellt anpassat för löpning , samt ett upplägg för hur vi ska springa och hur ofta. Vi kommer självklart att skriva ett mer ingående inlägg om detta , där vi berättar hur det hela upplägget ser ut. Vi passade också på att fråga en del frågor som vi också kommer dela med oss av. En sak är säker , vi är taggade till max. Nu är det bara 12 veckor kvar. Nu ska vi ge järnet!


Back on Track

Hej alla hurtbullar och blivande hurtbullar där ute !!
Nu är vi tillbaka efter ett skönt men ack för kort lov. Ikväll var hela gänget på spinning. Spinning är ett väldigt bra komplement till vår löpträning. Det är ungefär samma typ av muskler samt ger en riktigt bra konditionsträning. Kul är det med och riktigt svettigt, vi snackar vattendroppar som droppar ned från nästippen. Vi bokade även in en gyminstruktion anpassat för löpning, så håll utkik!
Hälsomässan var lite utav en flopp. Vi sökte efter tränings tips och nya träningstrender, vi fick massagestol och ekologiskt tuggummi.
Här är lite bilder iaf:
Mina söta flickor utanför mässan
Jag tror vi hamna lite fel ... men god mat fanns det där...
Även rockringen fanns på hälsomässan, vad var det jag sa, rockring rockar fett !
En av alla hundra massagestolar, mycket skönt mycket skönt
Det ultimata hälsotestet
Tack för mig !
Elin

Kom igång och behåll pulsen uppe 2011!

Välkommen tillbaks efter både jul och nyår!

Hoppas att ni har haft en mysig jul med mycket presenter och mat och även en riktig bra start på det nya året! Dagens blogginlägg kommer att handla om hur man kvarhåller sin motivation till att träna nu i början av året samt hur man nu efter jul ska börja att träna.



Januari, årets startmånad, speglas ofta av att människor är fyllda av träningssug för att träna upp sin kropp inför sommaren. Denna träningsiver brukar för många människor svalna successivt. Hur kommer det sig? Och vad ska man göra för att undvika detta och hur är det möjligt att bevara sin träningslust?


ATT TRÄNINGSLUSTEN SAKTA MEN SÄKERT FÖRSVINNER KAN BERO PÅ:

1. Personens mål är klart & genomtänkt tydligt men vägen fram (PLANERING) till målet är inte väsentligt i tankarna!


2. Personen ser inte att det resultat som förväntas eller önskas framkommer!


3. Personen kan ha brist på kunskap kring träningsupplägg, anpassade rörelser utifrån en egens kropp.


4. Personen har alldelses för lite variation, inspiration och förändring i träningen.


5. Personen har alldeles för svag disciplin, motivation och tålamod för att kunna uppnå sitt mål med träningen.

 


 

Det är väldigt lätt för mig att rabbla upp olika orsaker till varför träningslusten avtar. Det intressanta är väl självklart HUR MAN BEHÅLLER TRÄNINGSLUSTEN? Jo detta är faktiskt enkelt kära läsare!

 

1. Personen bör i allra första hand boka in en personlig tränare eller en intrustruktion på gymmet. I detta fall lägger man tillsammans med sin tränare upp ett rimligt mål med träningen och man får hjälp hur man ska träna för att nå målet, dvs. ett smart och anpassat träningsupplägg!


2. Personen måste ha roligt och se glädjen i träningen, exempelvis genom att läsa böcker eller se på film om träning eller varför inte gå på hälso/träningsföreläsningar?!


3. Personen bör utmana sig själv vilket gör att man lär sig mer om sin egen kropp!


4. Personen bör se sig själv träna långsiktigt och hållbart, vilket gör att man till slut ser träning som en daglig vana!

 

Vi på flickornafitness ser fram emot dessa månader! Vi hoppas att vår träning ger/har gett resultat till det 2,5 mil långa loppet vi i maj ska springa!

Många kramar! NU KÖR VI!

 

 


RSS 2.0