Botten is nådd

Det är dålig uppdatering här. Det är dåligt med träningen med. Det är dock ett överflöde av plugg. Jag håller på att förlora förståndet tror jag.
Men jag har en liten sak jag ändå vill säga. Så här kommer dagens åsikts predikan:
Att man har idrott endast i ettan och tvåan är ganska idiotiskt. Det är oftast i den åldern flest personer håller med en idrott men lägger av vid vår ålder för skolan och jobb tar för mycket tid. Dessutom mår man så mycket bättre av att få röra på sig, om det så må vara lite. Skolan borde vara mer uppmuntrande till detta. Därför vill jag ge en liten "Dagens ros" till Idrott i skolan och mig själv som valde Idrott för tjejer som extra val istället för något tungt ämne. Det är super! Vi har redan fått köra ett styrkepass och ett pulspass lite àla Friskis och Svettis style. Sen väntar lite bågskytte och fäktning. Det finns så många olika sätt att träna på. Det är precis det jag vill att skolan ska visa! Nu när jag inte har tid att träna så får jag ändå röra på mig (och rätt tufft är det) två gånger i veckan på skoltid, underbart! Kan ni, så välj idrott mina kära vänner.
Tackar och bugar
Elin


Skippa flåset - kom i form ändå

Imorse läste jag UNT för mig själv, som jag ofta gör på morgonarna, och så tog en sida i kulturdelen mig med storm. Under rubriken "Skippa flåset - kom i form ändå" så stod; "Bli starkare, smidigare och slankare – utan att bli andfådd. Satsa på flåsfri lågintensiv träning så kan du till och med bli en mer harmonisk person på kuppen".
Detta blev väldigt intressant, kan man träna även fast man inte flåsar ihjäl tänkte jag, men faktum var att tidningen skrev väldigt intressant ingående fakta om just pilates, yoga, core (som jag, Elin och Erika ofta går på), och vattenjumpa. Detta väckte mitt stora intresse och jag har blivit jättesugen att börja träna någonting av dessa träningsövningar, speciellt pilates! Vad intresserar er mest? Läs artikeln här!

Ordet träning förknippas ofta med flås, men så behöver det inte vara. Det senaste decenniets träningstrender har handlat mycket om lågintensiv träning – träning där du bara utnyttjar hälften av din kropps syreupptagningsförmåga och har en låg belastningsnivå.

 

Lågintensiv träning är effektivt om du vill gå ner i vikt, eftersom du bränner mer fett när du tränar på det sättet. Högintensiv träning däremot, som spinning och att springa, är bättre om du vill få god kondition.

Att kombinera båda är effektivt om man både vill gå ner i vikt och få upp flåset, men är det styrka, smidighet och ett inre lugn du är ute efter är lågintensiv träning något för dig.
Spana in vår guide till flåsfri träning och hitta det som passar dig!

 


FYRA LÅGINTENSIVA TRÄNINGSFORMER

1. Pilates
Pilates är den snabbast växande träningsformen i världen just nu och är en riktig kändisfavorit. Skapades i början av 1900-talet av tysken Joseph Pilates, som själv kallade träningsformen The art of contrology.
Pilates handlar om att utföra olika rörelser på ett kontrollerat sätt och syftar till att öka både styrka och smidighet. I pilates är tekniken väldigt viktig och i fokus står att spänna bålen och andas kontrollerat. Det är också viktigt med ett flöde mellan rörelserna, att en rörelse går över i en annan så att man aldrig stannar upp. Pilates kan göras med eller utan boll.

 

För vem passar det?
Den som vill träna skonsamt och samtidigt bli starkare. Tränar man på rätt sätt blir man garanterat svettig och lite småflås kan förekomma.

2. Yoga
En träningsform med många tusen år på nacken. Ordet yoga betyder förening och träningen handlar om att kombinera andning, rörelser, avspänning och meditation. Man töjer och tänjer kroppen på olika sätt när man yogar, beroende på vilken form av yoga man utövar.
Det finns ungefär 200 olika yogaformer, den vanligaste och mest nybörjarvänliga är hathayoga och en tuffare form som också är vanlig i Sverige heter ashtangayoga.

 

För vem passar det?
Den som vill bli mer flexibel och smidig och mindre stressad. Mängden yogaformer gör att du kan hitta den form som passar just dina behov bäst. Fråga på närmaste gym som har yoga.

3. Core
Core handlar om att träna bålen, kroppens kärna (= core), och är en ganska ny träningsform som numera finns på de flesta gym. Liknar pilates eftersom det är viktigt att hålla magen spänd under passet, det vill säga att man ska utföra övningarna samtidigt som man suger in naveln mot ryggraden. På så sätt spänner man hela tiden bålen. Exempel på övningar är klassiker som armhävningar, situps och plankan.

 

För vem passar det?
Den som vill bli starkare men har svårt att motivera sig att göra armhävningar och situps på egen hand. En starkare bål är också bra för den med ryggbesvär.

4. Vattengympa
Vattengymnastik förknippas framför allt med rehabilitering men de stora gymkedjorna har nuförtiden även vattenpass på schemat. Sats har aqua-pass med varierande tuffhetsgrad, Friskis och svettis vattenpass är mer inriktade på skonsam träning och Actics gym (före detta Nautilus) har flertalet gym med vattengymnastik.
Vattnets motstånd gör konditions- och styrketräning mer effektiv, samtidigt som vi blir lättare i vatten och på så sätt avlastar leder och muskler, vilket gör träningen skonsam. Ju varmare vatten, desto mindre intensiv blir träningen.

 

För vem passar det?
Den som vill träna både kondition och styrka på ett skonsamt sätt. Dessvärre finns det inte bassänger på alla gym och orter.

 

Hoppas att ni har blivit intresserade och inspirerade av att träna nya slags träningar! Det har i varje fall jag blivit, här ska det "låg-flås-tränas"

Tack för mig, Hanna.

 

 

 

 

Källa: http://www.unt.se/halsa/skippa-flaset-br--kom-i-form-anda-1123626.aspx

Afro kanske är min grej ändå

Denna söndagseftermiddag spenderades till att gå och träna, och jag valde att gå på ett afropass i min ensamhet. Det var ett bra pass med en extremt bra ledare och det var avkopplande/skön att bara släppa taget om alla tankar om plugget och Uppsala, och bara dansa och känna sig allmänt ful och se ut som att man har rökt på i några timmar.

Well well...Det jag ska komma till är att efter passet så gick jag fram till henne och tackade henne för en bra träning med bra musik och till min förvåning svarade ledaren Susanne:

Susanne: Tack, du var jätteduktig på att dansa och du kom verkligen in i rollen i afrodans! Har du gått på många afropass?
Hanna: Ehm.. tack eller vad man ska säga. Jag går inte varje vecka, men jag har väl hängt med några gånger med kompisar.
Susanne: Okej, men har du funderat på att bli instruktör?
Hanna: (Gulp)...ehm...nej jag vet inte...kanske, jag gillar att träna och dansa i varje fall.
Susanne: Haha, okej... men du var jätteduktig i varje fall!
Hanna: Tack så mycket, vi ses kanske nästa vecka!

Tanken direkt efter: Damn, I'm pretty proud of myself right now!
Tankar nu: Det där förgyllde min dag.
Dagens ros: går till Susanne för att du stärkte min självkänsla ett snepp uppåt!

Tredje dagen i veckan

Som sagt som sagt, det har varit plugg hit och plugg dit men äntligen, hann jag en sväng till gymmet idag!! Det fick bli löpbandet hela passet, ca 7 km. Kändes kanon kul! Sista 10 min kör jag extra högt tempo och en rejäl uppförs backe för att pressa det sista jag har. Det känns super skönt efter! Imorgon blir det spinning för min del. Skolan är just nu ett enda långt och segt träningspass som aldrig verkar ta slut så tillbaka till skolböckerna igen !
Kram Elin
PS. Bilder från mässan och mer info kommer!

Förlåt förlåt förlåt...

Hej Kära vänner!

Jag har varit urusel på att uppdatera bloggen samtidigt som jag har varit väldigt dålig på att träna. Allt detta beror förstås på vår underbara skola...! FÖRLÅT!

Idag ska jag gymma för första gången på jätte länge.. Det ska bli jättekul faktiskt. Jag tänkte börja med att springa i ett högt och stabilt tempo i cirka 30 minuter. Sedan tänkte jag träna axlar, armar, rygg och kanske lite mage. Och självklart varvar jag ner med 5 minuters löpning i lugnt tempo.

Jag har inte nämnt detta tidigare men jag har på senaste tiden haft lite problem med mitt knä och då jag, Erika och Elin var på hälsomässan i Stockholm förra fredagen så fick jag en "diagnos"  ,på ett hälsotest som vi gjorde, att när jag har helt sträckta ben så lutar knät lite för mycket in... aja vet inte hur jag ska förklara, kolla nästa gång på mina ben när dom är utsträckta så kanske ni förstår (?). I vilket fall som helst så trodde den här kvinnan som hjälpte mig att det kanske var en orsak till att jag har ont i knät då jag tränar. Fast jag vet inte om jag litar på henne.. för nu har det kommit fram efter lite undersökninar om den här hälsotestet att det meste som vi gjorde inte är rimligt.. Vi ska prata mer om hälsomässan förhoppningsvis senare!

Så förlåt än en gång för att jag är en dålig "bloggerska"!


Jag är däremot inte kobent om ni tror det som Lotta här på bilden!/Hanna

allt för hälsan

Imorgon ska jag Elin och Hanna åka till Stockholm för att gå på Sveriges största och ledande hälsomässa. Mässan är i älsvsjö och pågår under fredag , lördag och söndag.
Själva mässan är uppdelad i 5 huvudområden.

Träning & Motion
Allt om träning för den som tränar själv eller tränar andra. Träningsformer, kostupplägg, rehabiliteringsträning, redskap, träningspsykologi, ledarskap, behandlingsmetoder.

Kropp & Själ
Att må bra handlar inte bara om att äta och träna rätt. Hur vi trivs med våra relationer och vardagen spelar en minst lika viktig roll. Psykologi, välbefinnande, föräldraskap, sex och samlevnad, ung hälsa, mental träning.

Kost & Energi
Mat som får oss att må bättre, kosttillskott som bidrar till mer energi, vanliga läkemedel, naturläkemedel, GI-mat, stenålderskost, viktminskning, egenvård. De flesta vet att allsidig och varierad kost är bra för kroppen. Men ibland räcker varken tiden eller orken till.

Behandling & Relax
Akupressur, taktil stimulering, zonterapi, massage, shiatsu, kiropraktik, naprapati, osteopati, hudvård, tandvård. Tack vare både klassiska och nya spännande former av behandlingar får både kropp och själ vad som behövs.

Naturlig Skönhet
2009 års nya avdelning Naturlig Skönhet som sorterade under området Behandling & Relax blev en riktig hit. Därför ligger Naturlig Skönhet i år som ett eget område i mässan. Här samlades företag inom hudvård och behandlingar som ger rådgivning till både kvinnor och män i olika åldrar. Örter, botaniska oljor, ekologiska och näringsrika produkter etc.

För att läsa mer om mässan gå in på http://www.alltforhalsan.se/ 

Vi tycker tror iallafall att det här kommer bli en mycket rolig och givande eftermiddag/kväll! Självklart kommer vi ta bilder och sammanfatta mässan och dela med oss av den kunskap vi får. Så håll utkik. Vi ses där!

p.s som ni kanske märker blir det inte mycket bloggande för hanna och elin men dom kämpar med Matte C pluggande. Dom är snart back on track!


mellanmål

Snöstorm snöstorm, eller vad man ska kalla det. Men trots detta blir det träning halv 7 med favoritflickorna. Vilken trio säger ja bara! Step blir det. Nu sitter jag och laddar för fullt med havregrynsgröt gjord på havre & quinoa. Riktigt gott, och snabbt går det, 1 dl havregryn och 1,2/3 dl vatten. In i micron 2 min, så är det klart! På med mjölk och kanel alternativt torkat fruk , banen eller äppelbitar.Hur bra?


v.45

Veckans tränings schema ser ut så här för mig ...

Måndag-
Vila
Tisdag- Step
Onsdag- Tennis
Torsdag- Step-intervall
Fredag- ska på träningsmässa (vi berättar mer om den sen)
Lördag- Löpning
Söndag- Yoga

// Erika


7 november

Lov innebär ju för det mesta att man byter ut allt det vardaliga samt alla rutiner och gör något helt annat. En utlandsresa, sova tills man är hundra procent utvilad, umgås med nära och kära och helt enkelt bara göra det man känner för stunden. Jag har nog fått med det mesta av detta, dock har det ju inneburit att träningen komit en aning i skymundan. Aja baja! Men ibland måste det ju få vara så också.

Det här med att åka utomlands brukar ju faktiskt resultera i att man kanske skippar träningen helt , men egentligen är det ju bara så enkelt om tiden finns det vill säga. Packa ner ett par löpar skor. Varför inte ta en springtur eller powerwalk och samtidigt upptäcka miljön runt omkring en! En riktig kombo. Dock har jag befunnit mig i Tyskland och i Schweiz och haft full rulle hela tiden, men annars är det ju helt perfekt!

Imorgon är det måndag, ny vecka och nya tag. Framför oss har vi en riktigt tung månad skolmässigt där plugget kommer ta en hel massa tid. Men det är bara att hålla ut och få in träningen i schemat. Det har ju varit lite bloggtorka här på senaste tiden men förhoppningsvis blir det snart ändring på det. Keeep in touch så slänger vi snart in mer träningstips och updates om hur det går för oss. Pusss på er / Erika


tänk att ta en springtur på den här härliga strandpromenaden!

RSS 2.0